Vad är ett entreprenadföretag

What is a contractor

What is a contractorNär det ska redas ut vad ett entreprenadföretag egentligen är så kommer det att kunna vara lite olika beroende på vilket arbetsområde det gäller. Här står entreprenad i grunden för att ett eller flera företag går samman och tar ansvar för vissa olika arbetsområden. Det kan i grunden vara så enkelt som att en tillverkare av ett datorchassi får i uppgift att leverera chassin till en ny serie datorer som ska byggas. I det fallet är den delen av arbetet utlagt på entreprenad, vilket då gör det företaget till en underentreprenör. Nu handlar detta område i stort sett enbart om bygg och anläggning och det är just det som det handlar om i den information som du får på denna sida.

Gällande arbetet som ska utföras är det dock precis likadant, då ett större eller mindre företag har åtagit sig uppgiften att antingen lägga grunden till ett stort projekt som ska byggas, eller så är det en rörmokare eller en elektriker som kommer in i ett senare skede i projektet och färdigställer vissa kritiska och viktiga delar av hela byggprojektet. I de flesta fall handlar det om att vara ett företag som gör det grova jobbet, vilket innebär att det kommer att krävas ett visst antal olika tyngre maskiner.

På ett entreprenadföretag brukar det finnas något som heter grovjobbare och de som är maskinförare. Grovjobbaren är då den som oftast ser till att maskinföraren kan utföra sitt arbete så snabbt och smidigt som möjligt. Som maskinförare kommer du oftast att behöva en högre utbildning än grovjobbaren, och kommer i och med det att få en högre lön och ett mera ansvarsfullt arbete. Många gånger kommer arbetet på ett entreprenadföretag att vara skitigt och du kommer nästan alltid att behöva bära skyddskläder. Det är i grunden vad ett helt vanligt entreprenadföretag är.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *